13 Şubat 2015 Cuma

SEVGİLİLER GÜNÜ PASTASI


























Malzemeler:
Pandispanya:
5yumurta
1su bardağı şeker
1türk kahvesi fincanı ılık su
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
1su bardağı un

İçi ve üzeri için:
2paket kremşanti(çilekli)
2su bardağı süt(soğuk)
Çilek,frambuaz veya böğürtlen

Yapılışı:
ilk olarak pandispanya için derin bir çırpma kabına yumurtalar ve şeker alınıp mixerle çırpılıp ılık su eklenir çırpmaya devam edilir,vanilya kabartma tozu ve unda ilave edilerek çırpılıp yağlanmış kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 175dereceli fırında pişirilir...
Krem şanti ve süt çırpılıp hazırlanır...
Soğumuş olan pandispanya ikiye kesilip alt kısmına kremşanti sürülüp meyve parçaları serpilip diğer parça kapatılır ve üzeri kremşantiyle kaplanıp süslenir..

Afiyet olsun...

12 Şubat 2015 Perşembe

MAGİC CUSTARD CAKE (SİHİRLİ VANİLYALI KEK)




















Bu keki ilk kez yabancı bir blogda görmüştüm ve çok ilgimi çekmişti sihir neresindeydi bu kekin denemek için sabırsızlanıyordum ve nihayet deneme fırsatım oldu.Çok cıvık bir hamur piştikten sonra üst kısmı kek ortası krema  altı cheesecake tadında üç katman oluşuyor hafif, lezzetli ,süprizli bir tatlı....

Malzemeler:
113 gr. Tereyağı
2Su bardağı süt(ılıtılmış)
4Yumurta(sarıları ve beyazları ayrılacak)
4damla sirke
150gr. pudra şekeri
115gr. un
1yemek kaşığı su
1tatlı kaşığı vanilya özütü veya bir paket vanilya

Bu cake için 20x20 ebatında kalıp kullanılmalı....
İlk olarak biraz tereyağı ile kalıp yağlanır...
Tereyağı eritilip sogumaya bırakılır.
Derin bir çırpma kabında yumurta beyazları ve sirke kar haline gelene dek mixerle çırpılır...
Diğer tarafta yumurta sarıları şekerle krema kıvamı olana kadar çırpılıp eritilen soğuyan tereyağı ve su eklenip iyice karıştırılır.Unda ilave edilip karıştırılır en son ılıtılan süt ve vanilyada eklenip çırpılır.
Kar haline gelen yumurta beyazları diğer karışıma mixer kullanmadan bir spatula ile 3seferde eklenerek iyice yedirilir.Karışım kalıba boşaltılıp önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 45-50 dakika kekin üzeri kızarana dek pişirilir...
Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakılır dinlendirilir,servis edilirken üzerine pudra şekeri serpilip arzuya göre taze meyveyle süslenir...

11 Şubat 2015 Çarşamba

ISLAK KURABİYE(BROWNİ KURABİYE)




















Malzemeler:
125gr tereyağı veya margarin
1yumurta
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı şeker
3yemek kaşığı kakao
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
Aldığı kadar un(3su bardağı kadar)

Şerbeti için:
2çay bardağı şeker
2çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Üzeri için 
Hindistan cevizi


Yapılışı:
İlk olarak şeker, su,limon suyu kaynatılıp  şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır...
Oda sıcaklığında yumuşamış olan yağ ve şeker çırpılıp diğer malzemeler eklenerek yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir..Hamurdan parçalar koparılıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında çatlayana kadar pişirilir(yaklaşık 15dakika )
Fırından çıkan sıcak kurabiyeler soğuk şerbete batırılıp çıkarılır üzerlerine hindistan cevizi serpilip dinlendirilip(buzdolabında biraz beklerse daha güzel olur) servis yapılır..
Afiyet olsun...