23 Nisan 2015 Perşembe

TARÇINLI UN HELVASI (HAYIRLI KANDİLLER)



UN HELVASI
Malzemeler:
1/2 Su bardağı sıvıyağ
1Su bardağı Un
1Su bardağı şeker
1Su bardağı su
1Çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Bir tencereye sıvıyağ alınarak kızdırılır ve un eklenip devamlı karıştırarak rengi dönene kadar kavrulur,ocağın altı kısılıp önceden hazırladığımız ılık suda eritilen şekerli karışıp dökülüp devamlı karıştırılır ve tarçın eklenir suyunu çekince tencerenin kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.Demlendikten sonra isteğe göre şekillendirilir...
Afiyet olsun... 
 






















2 yorum:

Bahçelievler Catering dedi ki...

Sunumu çok güzel gözüküyor. Denenmesi gereken bir lezzet, ellerinize sağlık..

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

Çok teşekkür ederim ziyaretiniz ve yorumunuz için...sevgiler