skip to main |
skip to sidebar
KUSKUS SALATASI
Malzemeler:
Kuskus
Mısır konservesi
Közlenmiş kırmızı biber
Taze soğan
Maydonoz
Dereotu
Limon
Sıvıyağ
tuz
1Tane Nar
Yapılışı:
Kuskus haşlanıp suyu süzülür soğumaya bırakılır..
Soğuduktan sonra üzerine mısır,doğranmış kırmızı biber,kıyılmış taze soğan,kıyılmış maydonoz ve dereotu,limon,sıvıyağ,tuz eklenerek karıştırılıp servis tabağına alınır ve üzeri nar taneleriyle süslenir...
Afiyet olsun....
Humus çok lezzetli benimde çok sevdiğim mezelerden biridir.Nohutu bir gece önceden haşlayarak veya hazır nohut konservesi kullanarakta yapılabilir.
Eğer blender kullanılarak yapılacaksa nohutların kabuklarını soymak gerekmez ama eğer ezilerek yapılacaksa kabukları mutlaka soyulmalıdır..
HUMUS
Malzmeler:
2Su bardağı Haşlanmış Nohut
1/2 su bardağı Tahin
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2Limon
3-4Diş sarımsak
Tuz
Kimyon
Yapılışı:
Akşamdan ıslatılmış nohut haşlanıp suyu süzülür, pürüzsüz olana dek blender 'dan geçirilir..Üzerine ezilmiş sarımsak,tahin,zeytinyağı,limon,tuz,kimyon eklenip iyice karıştırılır kıvam çok yoğunsa (gerekirse) azar azar su eklenerek kıvamı açılıp ayarlanır ve servis tabağına alınarak üzerine sızma zeytinyağı gezdirilip nohut taneleri ve pul biberle süslenir...
Afiyet olsun...
HAVUÇ GÖRÜNÜMLÜ PATATES SALATASI
Malzemeler:
Patates
Domates biber salçası karışımı
Sarımsak
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber,kimyon,kırmızı toz biber,pul biber
Maydonoz veya dereotu
Patatesler kabukları soyulup haşlanır,rendelenip salça,sıvıyağ,ezilmiş sarımsak,tuz ve baharatlar eklenip yoğrulur ve parçalar koparılıp havuç şekli verilir.Maydonoz veya dereotuylada saplarının görünümü verilip buzdolabında bekletilir...
En çok sevdiğim tatlıların başında geliyor bu muhteşem tatlı..Mutlaka denenmesi gereken tariflerden....
MUHALLEBİLİ KADAYIF
250-300gr.yaş tel kadayıf
4-5 yemek kaşığı şeker
1Su bardağı İri kırılmış ceviz
1Çay bardağı sıvıyağ
Muhallebisi:
4Yemek kaşığı Un
3Yemek kaşığı Nişasta
1Su bardağı şeker
1lt. Süt
1Paket krema
1Paket vanilya
Yapılışı:
Öncelikle kadayıfı küçük küçük parçalayalım,sıvıyağı bir tavaya alıp kızdıralım ve kadayıfı ekleyip kavururken şekeride ilave edelim kadayıfın rengi dönene kadar kavurup cevizi ekleyelim çok azda böyle kavurup ocaktan alalım..
Muhallebisini hazırlamak için bir tencereye un,nişasta,şeker ve sütü alıp sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirelim ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırıp soğumaya bırakalım..
Muhallebi soğuduktan sonra kremayı ekleyip mixerle çırpalım...
Dikdörtgen veya kare bir borcama kadyıfın yarısını serpip üzerini elimizle düzeltelim ve muhallebiyi dökelim.Muhallebinin üzerinede kadayıfın diğer yarısını heryerine gelecek şekilde serpip düzeltelim..Tatlıyı buzdolabına kaldırıp birkaç saat bekledikten sonra servis yapalım(mümkünse bir gece bekletilmeli)
Afiyet olsun...
Bu kurabiyenin tarifi mutfakta1inci.blogspot.com 'dan kendisine paylaşımı için teşekkür ederim...Görünce hemen denemek istedim iyikide denemişim çok leziz kurabiyelerim oldu mutlaka denemelisiniz...
HURMALI KURABİYE
Malzemeler:
125 gr. Tereyağ(oda sıcaklığında)
1Çay bardağı sıvıyağ
1Yumurta
5Yemek kaşığı nişasta
1Çay bardağı pudra şekeri
1Paket vanilya
1Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçine:
Yumuşak Hurma(çekirdeği çıkarılmış)
Badem veya fındık
Üzerine:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Öncelikle hurmaların çekirdekleri çıkarılır ve içlerine bütün badem veya fındık konur hazırlanır...
Hamuru için bütün malzemeler bir kabın içinde yoğrularak hazırlanır.Hamurdan parçalar koparılarak yuvarlanıp avuçiçinde açılıp ortalarına içine badem yerleştirilmiş bütün hurma konur kapatılıp badem şekli verilir..Yağlı kagıt serilmiş tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 180dereceli fırında hafif pembeleşene dek pişirilir...Servis yaparken üzerlerinepudra şekeri serpilip servis yapılır...
Afiyet olsun...
Malzemeler
3Yumurta
1,5Su bardağı şeker
1Su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1Portakal kabuğu rendesi
2Çay bardağı sıvıyağ
1Paket kabartma tozu
bir çimdik tuz
1Tatlı kaşığı toz zencefil
1çay kaşığı tarçın
isteğe göre iri çekilmiş badem veya ceviz
3Su bardağına yakın Un(normal kek kıvamına göre ayarlanır)
2Adet portakal
Yapılışı:
Derin bir çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtalar alınıp mixerle çırparken şeker eklenip çırpılır,
üzerine portakal suyu,sıvıyağ eklenip devam edilir,portakal kabuğu rendesi,tuz,zencefil,tarçın,badem veya ceviz ilave edilip en son kabartma tozu ve unla çırpılır.
Kalıp önce yağlanır ince yuvarlak dilimlenmiş kabuklu portakallar kalıba yerleştirilip üzerine hazırlanan kek hamuru dökülür,önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir...Fırından çıkınca soğuduktan sonra kalıp ters çevrilip çıkarılır...
Afiyet olsun...
3-2-1 POĞAÇASI
Malzemeler:
2Su bardağı yoğurt
1Su bardağı sıvıyağ
3Paket Kabartma tozu
1Tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar Un
Üzeri için galeta unu
İç malzemesi:
Beyaz Peynir(ufalanmış)
Kıyılmış maydonoz
Yapılışı:
Bir yoğurma kabına yoğurt,sıvıyağ,tuz,kabartma tozu alınarak yavaş yavaş un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamur biraz dinlendirildikten sonra parçalar kopararak avucunuzda açılıp ortasına iç malzemeden konulur ve yuvarlanıp galeta ununa bulanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip önceden ısıtılmış 180- 200dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir...
Afiyet olsun...
ETLİ BEYAZ LAHANA SARMASI
Malzemeler:
1Adet beyaz lahana
Kıyma
Kuru soğan
Maydonoz,nane
Pirinç
Domates salçası
Biber salçası
Nar ekşisi
Sarımsak
Tuz,karabiber,kimyon,kırmızı biber,pul biber,kuru nane
istenilen baharatlar eklenebilir...
Margarin yada sıvıyağ(ben sıvıyağ kullanıyorum)
Yapılışı:
İlk olarak beyaz lahana yıkandıktan sonra yaprakları ayrılarak kaynayan suda haşlanır(sadece biraz yumuşaması sarılacak kıvama gelmesi yeterli) ....
İç malzemeyi hazırlamak için bir kaba kıyma,yemeklik doğranmış kuru soğan,sarımsak,kıyılmış maydonoz,nane,pirinç,salçalar,nar ekşisi,tuz, baharatlar ve yağ alınarak azıcık su ilavesiyle yoğrulur...
Haşlanan lahanadan parçalar keserek iç malzemeden konulup sarılıp tencereye dizilir bittikten sonra
sarmaların üzerine sarma taşı veya porselen bir tabak konulup üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılıp kısık ateşte pişirilir...
Eğer üzerine ayrıyetten sos yapmak istemezseniz ozaman ilave edeceğiniz suya salça ekleyerek salçalı su yapıp tencereye ekleyip pişirin...
SOSU İÇİN:
Çok az yağda salça kavrulup azıcık suyla açılıp pişirilir....
Sarmaları servis yaparken üzerlerine gezdirilir.....
Afiyet olsun....
MOZZARELLA PEYNİRLİ SÜPRİZ KÖFTE
Malzemeler
3oogr.orta yağlı kıyma
1kuru soğan
2Yemek kaşığı galeta unu
1Diş sarımsak
tuz,karabiber,kimyon
Mini mozzarella peynir(bana 20tanelik bir paket yetti)
Yapılışı:
Kıyma,rendelenmiş soğan,galeta unu,ezilmiş sarımsak tuz ve baharatlar karıştırılarak yoğrulur ve 15dakika buzdolabında bekletilir..
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp bastırarak açıp ortalarına bir tane mini mozzarella peynir konulur ve kapatılarak minik toplar yapılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek önceden ısıtılmış 200dereceli fırında kızarana dek pişirilir sıcak servis yapılır...
Afiyet olsun....