10 Aralık 2014 Çarşamba

CAPPUCİNOLU CHEESECAKE

 






















Malzemeler
Tabanı için:
1Paket eti burçak büsküvi yada kepekli büsküvi
50gr.eritilmiş tereyağ veya margarin

üzeri için:
3 Yumurta
1kg.Mager Quark(trdekiler için labnede olabilir)
1Su bardağı şeker
1Çay bardağı süt
1Nescafe fincanı sıvıyağ
2Paket vanilyalı puding tozu
7-8yemek kaşığı cappucino tozu

Yapılışı:

İlk olarak tabanı hazırlamak için büsküviler robottan çekilerek toz haline getirilir,erittiğimiz yağ eklenip iyice harmanlanarak kelepçeli kalıba bastırarak taban hazırlanır buzdolabında biraz beklemeye alınır.
Üzeri için derin bir çırpma kabına Quark alınıp şeker ilave edilerek mixerle çırpılır,sırasıyla süt,sıvıyağ,pudingler eklenip çıpmaya devam edilir ,yumurtalar teker teker  yedirilerek kırılır  çırpılır cappucino tozuda eklenip karıştırılır, bu karışım dolaptan çıkarılan kalıba dökülür  ve hava kabarcıklarının çıkması için tezgaha hafif vurulur..Isıtılmış 145 dereceli fırında 45-50dk kadar pişirilir ve çatlamaması ve çökmemesi için fırının içinde soğutulur(ısı değişikliği çökmesine,çatlamasına neden olur)....İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletilir (buzdolabında bekleyince kıvamını buluyor muhakkak bekletilmeli) çıkarınca dilimlenerek arzuya göre üzerine benmari usuiü eritilen bitter çikolata gezdirilerek süzlenir...
Afiyet olsun..

1 yorum:

nesrin dedi ki...

Cok lezzetli olmali, ellerine saglik.