24 Şubat 2013 Pazar

BADEMLİ KAYISILI PİLAV























BADEMLİ KAYISILI PİLAV
Malzemeler
2Su bardağı pirinç
100gr. Badem
100gr.Kuru kayısı
Tereyağı
1Tavuksu tablet
1kesme şeker
Tuz
Su

Öncelikle pirinç ılık suda biraz tuz atılıp bekletilir...
 Bademler sıcak suya konularak 20-25dk bekletilir ve kabukları soyulur,çok az sıvıyağda rengi dönene kadar kavrulur...
Diğer tarafta kayısılar uzunlamasına şeritler halinde doğranır...
Tencereye tereyağı alınarak eritilip yıkanıp süzülmüş pirinç eklenir kavrulur bademler ve kayısılarda eklenip şeker,tuz,tavuksuyu tablet ve suyuda eklenip karıştırılarak pişmeye bırakılır...
Afiyet olsun...

22 Şubat 2013 Cuma

FIRINDA PORTAKALLI TİLAPİA(tatlı su Çipurası)























FIRINDA PORTAKALLI TİLAPİA
Malzemeler:
Tilapia Fileto (arzu edilen sayıda)
Kuru soğan(halka doğranmış)
Patates(halka doğranmış)
1Portakal suyu
1Limon suyu
Defne yaprağı
Sarımsak
Tuz,karabiber
Sıvıyağ

Bir fırın tepsisine veya bir borcama halka doğranmış soğanlar ve patatesler dizlip üzerlerine balıklar döşenir defne yaprağı ve sarımsakta eklenip üzerlerine tuz,karabiber,sıvıyağ,portakal suyu,limon suyu gezdirilir en son limon dilimleri konulup fırında pişirilir....
Afiyet olsun...























17 Şubat 2013 Pazar

KARPUZ DİLİMİ GÖRÜNÜMÜNDE PATATES SALATASI

 
 

KARPUZ DİLİMİ GÖRÜNÜMÜNDE PATATES SALATASI
Malzemeler:
Haşlanmış Patates
Rendelenmiş salatalık(kabuklu)
Kırmızı biber
Kaşar rendesi
Zeytin(çekirdeği çıkarılmış)
tuz,karabiber
Limon
Az sıvıyağ

Yapılışı:
Haşlanmış kabukları soyulmuş patatese tuz,karabiber,limonsuyu,az sıvıyağ eklenerek püre haline getirilirilerek karpuz dilimi şekli verilir.Kenarları rendelenmiş salatalıkla kaplanıp üst kenar kısmı rendelenmiş kaşar peyniri,ortası küp doğranmış kırmızı biberle kaplanır,doğranmış siyah zeytinede çekirdek görünümü verilir..Buzdolabında bikaç saat bekletilip servis edilir..
Afiyet olsun... 

14 Şubat 2013 Perşembe

AŞK KURABİYELERİ (sevgililer gününe özel)




 


 
























AŞK KURABİYELERİ
Malzemeler:
113 gr Terayağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
1Yumurta
100 gr. Esmer şeker
2/3 su bardağı pekmez
1/4 Tatlı kaşığı Karanfiltozu
1/4 tatlı kaşığı muskat
1Tatlı kaşığı Tarçın
2Tatlı kaşığı Zencefil
1/4 tatlı kaşığı tuz
3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un( 420gr kadar)

Üzeri için:
renklendirilmiş şeker hamuru 

Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur buzdolabında 2saaat bekletilip tezgahta açılır ve kalıplarla kesilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 170dereceli fırında 10-12dk pişirilir...
Soğuduktan sonra şeker hamuru açılıp aynı kalıpla kesilir ve az su sürülerek kurabiyeye yapıştırılır üzerleri istenilen şekilde süslenir ve kurumaya bırakılır....
Afiyet olsun.... 

7 Şubat 2013 Perşembe

PORTAKALLI PASTA




















PORTAKALLI  PASTA
Malzemeler:
Pandispanyası:
3Yumurta
2türk kahvesi fincanı şeker
3türk kahvesi fincanı un
1paket kabartma tozu
Bir tutam portakal kabuğu rendesi
1Bardak portakal suyu(keki ıslatmak için)

Muhallebisi:
3Yemek kaşığı un
3yemek kaşığı nişasta
1Su bardağı şeker
1lt. Süt
Bir tutam portakal kabuğu rendesi

Jölesi:
1paket şeffaf tart jölesi
3çay bardağı portakal suyu..

Yapılışı:
Pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şeker mixerle çırpılıp diğer malzemeler eklenir ve çırmaya devam edilir..Yuvarlak büyük bir borcama veya kalıba dökülerek fırında pişirilir..
Pişen pandispanya fırından çıkarılınca üzerine bir bardak portakal suyu gezdirilir..
Muhallabi malzemeleri(portakal kabuğu rendesi hariç) bir tencereye alınarak devamlı karştırarak koyulaşana dek pişirilip en son portakal kabuğu rendesi eklenip ocak alınır soğumaya bırtakılır.. Soğuduktan sonra pandispanyanın üzerine yayılır..
Jöle pişirilip hafif ılıkken muhallebinin üzerine dökülür...Pasta buzdolabına kaldırılarak bir gece bekletilip servis yapılır..
Afiyet olsun..   

6 Şubat 2013 Çarşamba

ÇATAL -2-






















 Bu çatal tarifi kesinlikle denenmeli...:)

ÇATAL....
Malzemeler:
125 gr. Margarin veya Tereyağ
1Çay bardağı sıvıyağ
2Yemek kaşığı şeker
2Yemek kaşığı sirke
1Tatlı kaşığı Mahlep
1Tatlı kaşığı Tuz
1Yumurta( akı içine sarısı dışına)
Aldığı kadar un

Yapılışı:
Yumurta sarısı hariç diğer malzemeler yoğrulup hamur hazırlanır.Hamurdan küçük parçalar alınıp şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu veya susam serpilir önceden ısıtılmış 175- dereceli fırında10-15dk. kadar pişirilir...
Afiyet olsun...  
 


5 Şubat 2013 Salı

UN KURABİYESİ



















UN KURABİYESİ
Malzemeler
250gr. Margarin yada tereyağı(oda sıcaklığında yumuşamış)
1Çay bardağı sıvıyağ
4-5 Yemek kaşığı pudra şekeri
4-5 Yemek kaşığı buğday nişastası
1Paket vanilya
Alabildiği kadar un

Üzeri için,pudra şekeri

Yapılışı
Yumuşamış margarin,pudra şekeri ve sıvıyağ iyice karıştırılıp diğer malzemeler eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan parçalar kopararak yuvarlayarak uzun rulo şeklinde çubuklar yapılıp üzeri bir çatal yardımıyla boydan boaya çizlir ve verevler halinde kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir...
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır..
Afiyet olsun..