24 Haziran 2012 Pazar

AĞLAYAN PASTA

AĞLAYAN PASTA
Malzemeler
keki için:
4Yumurta
1Su bardağı şeker
4Yemek kaığı süt
3Yemek kaşığı kakako
1Paket vanilya
1Paket kabartma tozu
1Su bardağı un

Üzeri için
1,5 su bardağı süt(keke dökmek için)
1Paket kremşanti
1Su bardağı süt(kemşanti için)

Çikolata Sosu için
4silme yemek kaşığı şeker
1tatlı kaşığı nişasta
1yemek kaşığı kakao
2,5çay bardağı süt
1Paket(100gr.) Bitter çikolata 

Yapılışı
Kek malzemeleri sırasıyla mixerle çırpılıp kare bir borcama dökülür ve önceden ısıtılmış 180dereceli fırında pişirilir..
Kek fırından çıktıktan sonra ılık olunca üzerine 1,5bardak süt dökülür...
Bu arada kremşanti bir bardak sütle çırpılıp hazırlanır ve kekin üzerine sürülür buzdolabına kaldırılır..
Sosunu hazırlamak için çikolata hariç malzemeler karıştırılarak pişirilir en son parçalara böldüğümüz çikolatada eklenip karıştırılır çikolata tamamen eriyince ocaktan alınır...
Servis yaparken dilimlenmiş kekin üzerine çikolata sosu gezdirilir....

Not: üzerine kremşanti yerine kremada kullanılabilir (2kutu krema, 2kaşık şeker, 2paket krema sertleştirici çırpılarak hazırlanır) 


Afiyet olsunnn....   
    

21 Haziran 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI REZENE (FENCHEL)


Zeytinyağlı severler mutlaka denemelisiniz Rezene birçok faydasının yanısıra nefiss bir lezzet...

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI REZENE
Malzemeler
1kg.Rezene
1kuru soğan
2tane havuç
1Adet portakal suyu
1Adet limon suyu
Sızma zeytinyağı
1Tatlı kaşığı toz şeker
1sarımsak

Yapılışı
Rezeneler üzerlerinin kabukları alınıp yıkandıktan sonra bir tanesi dörde bölünecek şekilde hazırlanır..Sızma zeytinyağı tencereye alınıp üzerine doğranmış kuru soğan, halka doğranmış havuç ve sarımsak  alınarak hafif kavrulup rezeneler eklenir,üzerine şeker,tuz portakal ve limon suyu çok azda su ilave edilerek pişmeye bırakılır..(kendi suyunu çok bıraktığından su miktarı fazla olmamalı)
Afiyet olsunn....

10 Haziran 2012 Pazar

SOSİSLİ MİLFÖY HALKALARI


















 Pratik,lezzetli bir okadarda şık :)

SOSİSLİ  MİLFÖY HALKALARI
Malzemeler
Milföy hamuru
Sosis

Milföy hamurunu merdaneyle biraz açıp içine sosisi yerleştirip rulo yapılır ve bir parmak eninde kesilip kürdan batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir..Önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
Afiyet olsun... 

3 Haziran 2012 Pazar

ŞEKER HAMURLU KALP PASTA(eşimin doğum günü pastası)



















ŞEKER HAMURLU KALP PASTA
 Kakaolu üç katlı pasdispanya kullanıp ara krema olarak çilekli kremşanti ve üzerinide şeker hamuruyla kaplayıp süsledim...