31 Ocak 2010 Pazar

PORTAKALLI KREMALI PASTA





 


 


 


.




















PORTAKALLI KREMALI PASTA
Malzemeler
Pandispanyası için
4Yumurta
3küçük kahve fincanı şeker
5küçük kahve fincanı un
1Paket kabartma tozu

Portakallı puding için
800ml. Portakal suyu
2 Paket vanilyalı puding
4Yemek kaşığı şeker

Kreması için
2Paket krema
2Paket krema sertleştirici
2Yemek kaşığı şeker

Yapılışı
İlk olarak pandispanyayı hazırlamak için yumurta ve şeker mixerle çırpılarak un ve kabartma tozu eklenip çırpılır ve kare şeklindeki yağlanmış bir kalıba veya borcama dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 20-25dk. pişirilip soğumaya bırakılır.
Portakallı puding için bir tencereye pudingler,şeker ve portakal suyu alınıp karıştırarak pişirilir koyulaşınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Kremayı hazırlamak için krema,şeker,krema sertleştirici mixerle çırplıp hazırlanır.
Soğumuş olan pandispanya eninden ikiye kesilir.Hazılanan puding ve kremalar krema sıkma torbasına konulup bir sıra krema bir sıra puding olacak şekilde kekin üzerine sıkılır ve üzerine kekin diğer parçası kapatılıp onunda üzerine tekrar aynı şekilde krema ve puding sıkılarak bitirilir ve buzdolabında 1-2saat bekletilip servis yapılır.
Afiyet olsun..

24 Ocak 2010 Pazar

ACIKA





























Kahvaltı sofralarına çok yakışan benimde çok sevdiğim bir lezzet...


ACIKA
Malzemeler
8Yemek kaşığı biber salçası
4Yemek kaşığı domates salçası
1Bardak iri dövülmüş ceviz
5-6Diş sarımsak(ezilmiş)
1Çay bardağı sıvıyağ
Acıka baharatı(bu baharat türkiyede  baharatların hepsinin karışımı birarada paket halinde  satılıyor)
Acıka baharatını bulamayanlar için baharatlar:Pul biber,toz kırmızı biber,nane,sumak,kişniş,çemen tozu...(miktarları isteğe göre ayarlanabilir)

Tuz
Kıvamı açmak için su 

Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılır kıvamı açmak için az su ilave edilip iyice karıştırılır istenilen kıvama ulaşıldığında buzdolabına kaldırılıp bir gün bekletilerek servis yapılır..  

 

17 Ocak 2010 Pazar

KİVİ SOSLU TAVUK GÖĞSÜ



































KİVİ SOSLU TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler
5 Su bardağı süt
1 Su bardağı un
1Su bardağı şeker
125gr.Margarin
2Parça damla sakızı
1Vanilya

Sosu için:
4 Adet kivi
1Su bardağı su
1Su bardağından bir parmak eksik şeker
1Tepeleme yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:
Margarin derin bir tencereye alınarak eritilir un eklenip kavrulur,süt , şeker,damla sakızı ilave edilip devamlı karıştırılarak koyulaşana dek  pişirilip en son vanilya eklenir.Ocaktan aldıktan sonra mixerden geçirilip ıslatılmış bir kalıba dökülüp soğumaya bırakılır..
Kivili sosu hazırlamak için kiviler soyulup robottan geçirilerek püre haline getirilir.Küçük bir tencereye nişasta ve su alınıp eritilip şeker ve kivi püresi eklenip karıştırılarak pişirilir..
Sos biraz ılıdıktan sonra tavuk göğsünün üzerine yayılır.Soğuduktan sonra buzdolabında bekletilir...
Afiyet olsun..



10 Ocak 2010 Pazar

SUNSHİNE(GÜNEŞ IŞIĞI) BLOG ÖDÜLÜ




















Bu ödülü bana layık görerek beni onure eden  sevgili arkadaşım  Ceyda ya çok teşekkür ediyorum.
Kural gereği bu ödülü 12 blog arkadaşıma dağıtmam gerekiyormuş ama ben bu defa kurala uymayacağım:) bütün arkadaşlarıma gönderiyorum hepsi bu ödülü hakediyor....Sevgiler

3 Ocak 2010 Pazar

KAHVE ÇEKİRDEĞİ (NESCAFELİ KURABİYE)


















 

NESCAFELİ KURABİYE
Malzemeler:
125gr.Margarin
1/2 Su bardağı nişasta
1Yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1Tatlı kaşığı kabartma tozu
1Tatlı kaşığı kakao
1/2Paket vanilya
1Yemek kaşığı nescafe(bir kaşık suda eritilmiş)
Un


Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılarak aldığı kadar un ilavesiyle yoğrulur,yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak oval şekli verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve üzerlerine bıçakla çizikler yapılır.Önceden ısıtılmış 175-180dereceli fırında 15-20dk.pişirilir..